DVD-plater og brennere, ikke alltid venner

Mange har kjøpt DVD-brenner og funnet ut at den er svært kresen på plater. Når det samme gjelder DVD-spilleren i stua - hva gjør du da?

Publisert
Sist oppdatert

De som har holdt på med datamaskiner noen år husker hvor kranglete det var å brenne CDer. Det gikk tregt, fordi brennerne gikk på maks 2x, programvaren var tvilsom og det var svært vanlig at resultatet var uleselig. I mange tilfeller hang PCen underveis, eller systemet klarte ikke å levere en stabil datastrøm. Når brenneren ikke fikk data stoppet den opp, og det var ikke mulig å fortsette brenningen.

I dag er CD-brenning helt uproblematisk. Både plater, brennere og spillere fungerer sammen og PCene er så kraftige og programvaren såpass robust at de håndterer oppgavene uten at feil oppstår. De feil som likevel oppstår har som regel helt lokale årsaker, og skyldes defekte enheter.

Men med DVD-brenning er vi ikke helt i mål ennå. Hvilke brennere som takler hvilke plater, og om disse så er lesbare på forskjellige spillere - det er ikke uproblematisk.

Dette gjelder også innenfor hvert format, så uansett om du velger + eller - formater vil du kunne støte på problemet.

Hva skyldes problemene?

Det er veldefinerte, men komplekse standarder for DVD-formatene, så årsaken til feilene skyldes kort og brutalt for dårlig arbeide fra produsentene side. Da snakker vi både om produsenter av plater, brennere og spillere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer