DVD-RAM i videokameraet

DVD-RAM er allerede tilgjengelig i form av enheter for datalagring. DVD-ROM benyttes også til video, men bare for ferdiginnspilte filmer. Hva er da mer naturlig enn at DVD-RAM benyttes til å ta opp video? Hitachi er først ute.

Publisert

Hitachi er i gang med utviklingen av et videokamera som lagrer opptaket direkte på en DVD-RAM-skive. En prototype ble vist til den japanske pressen for et par uker siden og Hitachi regner med at det kommer på markedet mot slutten av neste år.

Hitachi antyder at det blir plass til en times video på en dobbeltsidig DVD-RAM-disk. Med hele 5,2 GB lagringskapasitet, høres det litt lite ut. Problemet med direkte opptak til MPEG2-formatet er den enorme datakraften som er nødvendig for å komprimere filmen like fort som den spilles inn. Derfor kan det godt være at Hitachi oppnår litt dårligere kompresjon enn det som er teoretisk mulig. Det vil slå positivt ut på kvaliteten av opptaket. Det er også lettere å redigere opptaket når det har lavere kompresjon. Senere kan du jo bare øke kompresjonsgraden med dertil egnet programvare.

Filmbransjen skjelver

Filmbransjen er livredd for DVD-RAM. De er så bekymret at de insisterte på at DVD-filmene skulle kodes med bestemte soner så de kunne lanseres til forskjellige tidspunkt over hele verden. Takket være Internett, kan de aller fleste bestille filmene sine fra USA, til en langt lavere pris enn de koster her. Problemet er at du trenger riktig sone for å se filmen i din egen DVD-video.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer