DVD-spiller for plassgjerrige

Det går samme vei med DVD-spillerne som med mye annet om dagen; de blir tynnere og tynnere, og mindre og mindre.

DVD-spiller for plassgjerrige
Publisert
Sist oppdatert

I motsetning til de gamle VHS-spillerne er det ingen svære kassetter eller roterende hoder i en DVD-spiller. Platene er 2 millimeter tykke og 12 cm i diameter, og avleses ved hjelp av en laserstråle. Dette har etter hvert gjort det mulig å produsere svært slanke og små spillere, enkelte går til og med på batterier og har innebygd skjerm, som denne spilleren fra Shinco.

Nesten-bilstereo/DVD

Nylig dukket det opp en DVD-spillere i redaksjonen som både ligner på og er på størrelse med en bilstereo. Den kan dessuten gå på 12 volt, og leveres med nødvendige kabler for tilkobling i bil, men ingen festeanordninger.

Spilleren er ikke mer enn 5cm høy, 18cm bred og 22cm dyp, og er dermed enkel å plassere, for eksempel i en bokhylle eller ved siden av en VHS-spiller dersom du har plassmangel. Vekten på 2,1 kg innbyr dessuten til transport, men enheten leveres dessverre ikke med batteriløsning.

DVD-spiller for plassgjerrige


Kjært barn

Fra importøren har vi fått opplyst at den er av merke Jaxx, men spilleren er umerket med unntak av "Made in Korea" og modellbetegnelsen SP22 som er klistret på baksiden. Etter litt søk på nettet fant vi etter hvert ut at spilleren selges under navnet D-Pro i Russland, så det er helt klart snakk om at dette er et såkalt OEM-produkt. Søk på nettet etter Jaxx ga også magre resultater, med unntak av en tysk casino-side og popgruppa Basement Jaxx.

OPPDATERT: Vi har nå fått lenken til Jaxx fra den norske importøren (se nederst), og fått vite at modellen bærer navnet Jaxx Portable DVD-2000 i Norge.

DVD-spiller for plassgjerrige


Platene puttes direkte inn i spilleren, dvs det er ingen skuff som i en vanlig DVD-spiller. Enheten har S-Video-utgang, digital utgang og dessuten phono inn- og utganger, og støtter både musikk-CDer, MP3-CDer, VCD, SVCD, MPEG1/2-filer brent til CD, i tillegg til DVD-filmer.

Spilleren er sonefri, og leveres med fjernkontroll. Øyet som mottar signaler fra fjernkontrollen henger i en kabel som festes på baksiden av spilleren, og dermed kan du fjernstyre spilleren selv om den er skjult f. eks i et skap.

Prisen ligger på rundt 1.600 kroner inkl mva. Norsk importør er IT Nordic, og produktet selges til forbrukermarkedet kun gjennom Xenses.no.

Lenke:
Jaxxtech

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer