DVD-spiller for plassgjerrige

Det går samme vei med DVD-spillerne som med mye annet om dagen; de blir tynnere og tynnere, og mindre og mindre.

DVD-spiller for plassgjerrige
Publisert
Sist oppdatert

I motsetning til de gamle VHS-spillerne er det ingen svære kassetter eller roterende hoder i en DVD-spiller. Platene er 2 millimeter tykke og 12 cm i diameter, og avleses ved hjelp av en laserstråle. Dette har etter hvert gjort det mulig å produsere svært slanke og små spillere, enkelte går til og med på batterier og har innebygd skjerm, som denne spilleren fra Shinco.

Nesten-bilstereo/DVD

Nylig dukket det opp en DVD-spillere i redaksjonen som både ligner på og er på størrelse med en bilstereo. Den kan dessuten gå på 12 volt, og leveres med nødvendige kabler for tilkobling i bil, men ingen festeanordninger.

Spilleren er ikke mer enn 5cm høy, 18cm bred og 22cm dyp, og er dermed enkel å plassere, for eksempel i en bokhylle eller ved siden av en VHS-spiller dersom du har plassmangel. Vekten på 2,1 kg innbyr dessuten til transport, men enheten leveres dessverre ikke med batteriløsning.

Kjært barn

Fra importøren har vi fått opplyst at den er av merke Jaxx, men spilleren er umerket med unntak av "Made in Korea" og modellbetegnelsen SP22 som er klistret på baksiden. Etter litt søk på nettet fant vi etter hvert ut at spilleren selges under navnet D-Pro i Russland, så det er helt klart snakk om at dette er et såkalt OEM-produkt. Søk på nettet etter Jaxx ga også magre resultater, med unntak av en tysk casino-side og popgruppa Basement Jaxx.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer