DVD-titlene kommer

Stadig flere nye PCer leveres med DVD-leser, og nå begynner også innholdsleverandørene å komme på banen. Det første produktet som har ankommet DinSides redaksjon er Digital Library, som utgis av The Learning Company. Og selv om denne DVDen ikke bruker alle mulighetene, er vi imponert over videoene som ledsager artiklene.

Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

DVD er utvilsomt fremtidens medium for distribusjon av store datamengder. Platen har en potensiell kapasitet på hele 17 GB.

Digital Library er et stort oppslagsverk som inneholder mer enn 30 bøker av typen leksika, atlas og ordbøker. Men vi er mest begeistret for videosnuttene som ledsager mange av artiklene. Disse videoene er kodet i komprimeringsformatet MPEG-2, og holder svært høy kvalitet selv i fullskjermsmodus. Siden filmsnuttene er så gode, kunne vi godt tenke oss at de var litt lengre, og det tror vi kommer på lignende utgivelser. Vi har vært i Amazonas, på karneval i Rio og vi har kikket på reportasjer fra Mount Everest. Dette er en forsmak på fremtidens hjemmeunderholdning!

DVD-platen inneholder "bare" ca. 2 GB med data, men det er likevel mye å velge blant. Du vil finne 300 000 oppslagsord, 300 videosnutter, 10 000 fotografier, 2 100 kart, flagg, tabeller og mere til.

Grensesnittet ligner litt på leksikonet Micosoft Encarta, og er ikke det mest brukervennlige vi har sett. Men med litt fikling fant vi det vi var på jakt etter. Med så mye informasjon er det ekstra viktig å lage et grensesnitt som gir enkel tilgang til det hele.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer