DVD43 - fjerner region og kopisperre på DVD?

Kvier du deg for å bruke hacket firmware til DVD-drevet? Vil du gjerne fjerne kryptering og lage sikkerhetskopier? DVD43 er et nyttig verktøy - og dessuten gratis - men virker det alltid?

Publisert
Sist oppdatert

Regionsperre er blant de mest irriterende påfunnene for DVD-brukere. Meningen var å hindre grå/parallellimport mellom USA og resten av verden, ut fra ønsket om å kunne styre markedene, ved å bestemme når de forskjellige regioner skulle få adgang til å kjøpe DVD-filmer. Ikke akkurat forbrukervennlig.

Heldigvis finnes det utallige måter å fjerne regionsperren på. Det kan gjøres ved finurlige tastekombinasjoner på fjernkontrollen til spilleren i stua, eller ved et inngrep på et verksted.

For DVD-enheter som står i PCen er det som regel snakk om å finne en hacket firmware (styreprogrammet i selve spilleren/brenneren), og så legge inn denne i DVD-enheten på samme måte som man legger inn en oppgradering fra produsenten.

Men det er ikke alle som føler seg helt komfortable med denne løsningen. Derfor finnes det løsninger i programvare.

DVD43 - gratis!

DVD43 - som faktisk betyr DVD For Free (med litt velvilje kan man uttale det slik på engelsk, hvis man er svært slapp i leppa...) er det mange som anbefaler, og vi fant ut at det kunne være på tide å teste denne. Vi installerte versjon 3.0.4 på vår testPC med Pentium4 og Intel 875 brikkesett. DVDbrennerne vi brukte i testen var Nec ND-3520A og BenQ DW1620A.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer