DVD+Audio - mer enn 45 timer musikk på én DVD-plate

DVD-audio krever spesielle og dyre spillere. DVD+audio kan derimot avspilles på United-spilleren du kjøpte på Rimi til 399 kroner. Hva er dette for noe?

DVD+Audio - mer enn 45 timer musikk på én DVD-plate
Publisert
Sist oppdatert

Nederlandske Eximus er nok mest kjent for sine programmer for kopiering av DVD-filmer, men nå lanserer selskapet et nytt digitalt lydformat som de frekt og freidig har kalt DVD+Audio. Formatet må ikke forveksles med anerkjente DVD-audio, som alt har vært støttet av plateselskapene i en årrekke.

Selv om DVD+Audio neppe kommer til å oppleve samme anerkjennelse, er det likevel verdt å merke seg. Lydkvaliteten skal ikke bare være svært høy, du skal i tillegg kunne få plass til inntil 45 timer musikk på en blank 4,7 GB DVD-plate (ved laveste bitrate, 192 Kbps). Og kanskje enda bedre; det kreves ingen spesialspiller for å spille platene, hvilken som helst vanlig DVD-spiller i de tusen hjem skal kunne dekode musikken.

Bedre enn originalen?

Utviklerne hevder dessuten at dersom du komprimerer WAV-filer til DVD+Audio og bruker høykvalitetsmodus, vil lydkvaliteten bli bedre enn originalen. Denne oppsiktsvekkende påstanden begrunnes med at det benyttes en "revolusjonær presis resampling metode" som blant annet skal gi mer dynamikk i lydbildet.

Eximus har lagt ut en demoversjon av programmet Audio+DVD Creator, som interesserte kan laste ned og prøve i 30 dager. Du kan derimot ikke ha mer enn to albums og maks 8 sanger på en DVD+audio-plate, så du bør kanskje bruke en overskrivbar plate til formålet. For ordens skyld: Det spiller ingen rolle om du benytter DVD-R(W) eller DVD+R(W)...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer