DVD+Audio - mer enn 45 timer musikk på én DVD-plate

DVD-audio krever spesielle og dyre spillere. DVD+audio kan derimot avspilles på United-spilleren du kjøpte på Rimi til 399 kroner. Hva er dette for noe?

DVD+Audio - mer enn 45 timer musikk på én DVD-plate
Publisert
Sist oppdatert

Nederlandske Eximus er nok mest kjent for sine programmer for kopiering av DVD-filmer, men nå lanserer selskapet et nytt digitalt lydformat som de frekt og freidig har kalt DVD+Audio. Formatet må ikke forveksles med anerkjente DVD-audio, som alt har vært støttet av plateselskapene i en årrekke.

Selv om DVD+Audio neppe kommer til å oppleve samme anerkjennelse, er det likevel verdt å merke seg. Lydkvaliteten skal ikke bare være svært høy, du skal i tillegg kunne få plass til inntil 45 timer musikk på en blank 4,7 GB DVD-plate (ved laveste bitrate, 192 Kbps). Og kanskje enda bedre; det kreves ingen spesialspiller for å spille platene, hvilken som helst vanlig DVD-spiller i de tusen hjem skal kunne dekode musikken.

Bedre enn originalen?

Utviklerne hevder dessuten at dersom du komprimerer WAV-filer til DVD+Audio og bruker høykvalitetsmodus, vil lydkvaliteten bli bedre enn originalen. Denne oppsiktsvekkende påstanden begrunnes med at det benyttes en "revolusjonær presis resampling metode" som blant annet skal gi mer dynamikk i lydbildet.

Eximus har lagt ut en demoversjon av programmet Audio+DVD Creator, som interesserte kan laste ned og prøve i 30 dager. Du kan derimot ikke ha mer enn to albums og maks 8 sanger på en DVD+audio-plate, så du bør kanskje bruke en overskrivbar plate til formålet. For ordens skyld: Det spiller ingen rolle om du benytter DVD-R(W) eller DVD+R(W)...

Kilde:
CDfreaks.com

[Ugjyldig objekt (debatt)]
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer