DVDProfiler v3

Fikk du enda flere DVDer til jul er det kanskje på tide å katalogisere dem?

Publisert
Sist oppdatert

Hvilke filmer har du i DVD-hylla di?

Du klarer sikkert å ramse opp noen dusin av dem på stående fot, men om en middelmådig actionfilm fra 1999 hadde forsvunnet, er det ikke sikkert du hadde lagt merke til det med det første.

DVDProfiler har eksistert lenge, og er kjent for å være det beste programmet for deg som liker å ha oversikten over DVD-filmene dine. Programmet kan brukes gratis, men får begrenset funksjonalitet når du har lagt inn mer enn 50 filmer.

Kjører lokalt

DVDProfiler er i utgangspunktet et program og ikke en nettjeneste, selv om det også er funksjonalitet tilknyttet programmet der du kan vise frem samlingen din på nett. Etter å ha lastet ned og installert programmet, lastes det ned en databasefil som gjør at oppslag skjer på et øyeblikk. Denne databasen oppdateres selvsagt jevnlig.

For å legge til nye filmer kan du angi strekkodenummeret, tittelen på filmen eller legge den til ved å sette plata i DVD-spilleren. Med mindre du bruker førstnevnte, kan det være litt unødvendig mye jobb å legge til en tittel, spesielt hvis du har sone 1-filmer, fordi det ofte kommer opp flere treff på samme film. Norske sone 2-filmer går det langt raskere å legge inn; spesielt siden du kan angi at det er den norske releasen du har kjøpt.

DVDProfiler v3


For hver film du legger inn kan du angi innkjøpsdato og -sted, hva du betalte, din vurdering av filmen og dvd-utgivelsen og mer til. Hvis du huker av krysset nede til venstre, slipper du denne dialogboksen - kjekt når du skal legge til en haug av filmer.

Når du har lagt til alle filmene, kan du bla rundt i kartoteket ditt, og all informasjon er hentet ned lokalt til maskinen slik at du ikke er avhengig av nettilgang for å bruke programmet. Informasjonen er også krysslenket slik den er på IMDb - blant annet kan du klikke på en skuespiller for å få se alle filmene du eier der denne skuespilleren bidrar.

I tillegg kan du legge inn filmer på ønskelista; også blant kommende utgivelser.

DVDProfiler v3


Hvem låner hva?

Du kan også legge inn alle vennene dine; enten de låner filmer eller bare kommer for å se film av og til. Dermed ser du lett at det var Kristian som lånte Ransom i august, eller at Janne og Ronny så I, Robot sist de var på besøk og at du heller får finne en annen film i kveld.

Når du ser film, kan du nemlig legge inn informasjon om hvem som så den sammen med deg og når dere så den. DVDProfiler har oversikten over hvem som har sett hva. Det kan du igjen bruke når du skal bestemme deg for fredagens film.

Anbefaler filmer

"Hva skal vi se i kveld 'a?", er en replikk jeg jevnlig hører. Med DVDProfiler kan du få anbefaling til hva du skal se i kveld basert ikke bare på hvor godt du liker filmen og hvor lenge det er siden du sist så den, men også basert på hvor godt du liker filmsjangeren, skuespillerne, regissøren etc. I tillegg kan du filtrere basert på spilletid og angi hvem som kommer på besøk, slik at du også får beskjed dersom noen av de inviterte har sett filmen hos deg tidligere.

DVDProfiler v3


For hver bruker du legger inn kan du også angi hvilke aldersgrenser vedkommende kan se, slik at Naboer ikke blir anbefalt dersom fetteren din på 12 år kommer for å se film i morgen kveld.

Skrytealbum på nettet

Hvis du har lyst til å dele samlingen din og dine karakterer med resten av verden, er det også fullt mulig. Da opprettes en egen nettside på din bruker der det er listet opp alle filmene du eier, de du ønsker deg etc., samt hvilke karakterer du har gitt til de ulike filmene.

Programmet lar seg også utvide, og dette er noe brukerne står for selv, gjennom såkalte "plug-ins". Foreløpig er utvalget noe begrenset, men ett som ikke følger med når du laster ned programmet er TradingPoster, som lar deg opprette en kjapp salgsplakat til bruk i forum med filmene du har flagget "til salgs". Du kan også laste ned oversettelse av programmet, ulike layouts, rapporter etc.

DVDprofiler er også tilgjengelig i en mobilversjon for deg som ofte er på farten og vil ha kontroll over samlingen selv om du ikke sitter foran hjemme-PCen.

URL: http://dvdprofiler.com/

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer