DVD+R DL dobler kapasiteten

Markedet for DVD-brennere har eksplodert den siste tiden. Men hvis du ikke har anskaffet deg brenner ennå, kan det kanskje være lurt å vente litt til før du handler.

DVD+R DL dobler kapasiteten
Publisert
Sist oppdatert

I følge The Register er nemlig nye brennere og plater med 8,4 GB kapasitet rundt hjørnet, og kan ventes i butikkene innen april neste år. Teknikken er ikke ny, det er snakk om plater med doble lag (Dual Layers), som de fleste kjøpe- og leiefilmer allerede kommer på. Men kapasiteten på dagens brennbare DVD+R(W) og DVD-R(W) plater er begrenset til 4,7 GB - som gir plass til 2 timer video i høy MPEG2-kvalitet.

Halv time


DVD+R DL, som formatet kalles, er utviklet av blant andre Philips, Mitsubishi og Verbatim. De første platene vil kunne brennes på 2,4x hastighet, noe som betyr at det vil ta i overkant av en halv time å brenne en full plate.

Med dobbel kapasitet kan det se ut som om DVD+R befester sin posisjon som den foreløpige vinneren i formatkrigen. Det er foreløpig ikke kommet noen opplysninger om DVD-R plater med dobbel kapasitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer