DVD/VCD/SVCD/DivX på Xbox?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Har hørt at XBox-konsollen også kan spille DVD-filmer. Stemmer dette? Kan den også spille VCD og SVCD-formatene? Hva med MP3 og DivX?

mvh
Jan

Datadoktoren svarer


Hei Jan,

For å muliggjøre DVD-avspilling må du kjøpe et såkalt DVD-kit bestående av blant annet fjernkontroll. Dette gir dessverre ikke tilgang til å spille av VCD og SVCD-filmer, som vanligvis støttes på standard DVD-spillere. MP3 støttes ikke, men du kan rippe låter fra musikk-CDer til den interne harddisken, og spille disse ved hjelp av programvare som ligger på konsollen. Formatet som brukes er WMA 128 Kbps, og du får plass til ganske mange fulle plater på den 8 GB store harddisken i XBoxen.

Vi ser stadig at det utvikles nye løsninger til XBox, så det kan hende at det også vil dukke opp offisielle programmer/tekniske løsninger som lar deg spille både VCD, SVCD og MP3 senere.

Det er også mulig å modifisere Xboxen slik at den blir i stand til å vise både VCD, SVCD og DivX og spille MP3 - men det krever blant annet at du gjør inngrep i maskinvaren, og dermed ryker garantien. Det finnes mange nettsteder som beskriver slike løsninger, for eksempel Xbox Scene.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer