DVDXCopy - enklere blir det neppe

Ønsker du å ha en kopi av favorittfilmen din, som kan hentes frem dersom originalen blir ødelagt? Da bør du ta en titt på programmet DVDXCopy.

DVDXCopy - enklere blir det neppe
Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhetskopiering av DVD-filmer blir stadig mer aktuelt. Først og fremst er teknikkene blitt tilgjengelig for folk flest; DVD-brenner i ferd med å bli standardutrustning på moderne PCer, og blanke DVD-plater får du flere steder for under en tier. Samtidig har salget av DVD-spillere og DVD-filmer eksplodert de siste par årene.

I tillegg dukker det opp stadig nye bruksområder for DVD-film, blant annet i bil.

Problemet er at DVD-platene ikke tåler særlig røff behandling, i motsetning til VHS-kassetten. Fingeravtrykk og små skraper i DVD-overflaten fører ofte til at mange DVD-spillere får problemer med å avlese innholdet. Løsningen blir dermed å lage kopier, mens originalene står trygt i hylla.

Enkleste løsning

Vi har tidligere omtalt en rekke løsninger for effektiv DVD-kopiering, men ingen løsninger har vært enklere enn DVDXCopy Xpress. Det lille programmet inneholder både en kopieringsdel, og en brennedel. Alt du behøver å gjøre er å sette inn original-DVDen i brenneren, klikke OK på spørsmålet om du er rettmessig eier av DVD-filmen, og prosessen med å mellomlagre innholdet på harddisken er i gang. Etter noen minutter blir du bedt om å sette inn en blank DVD-plate, og innholdet brennes til platen så snart du trykker på OK-knappen.

2 steg - enklere blir det ikke. Ønsker du å få med undertekster, skal du trykke på Options-knappen.
2 steg - enklere blir det ikke. Ønsker du å få med undertekster, skal du trykke på Options-knappen. Vis mer
De fleste DVD-filmer får ikke plass på én blank DVD-plate uten videre. DVDXCopy komprimerer derfor innholdet slik at det likevel får plass på en plate. Menyer og tilleggsmateriale blir ikke kopiert.

Når du setter kopien i DVD-spilleren, blir du møtt av en melding på skjermen om at dette er en sikkerhetskopi av en original DVD-film. Deretter starter filmen direkte.

Vi laget en kopi av spillefilmen Frihetens Regn. Filmen varer i 2 timer og 20 minutter. Hele prosessen var unnagjort på rundt 1 time (platen ble brent på 2,4x hastighet) på vår PC med Windows XP og Athlon XP2500+ prosessor.

DVDXCopy kommer i flere utgaver. XPress-versjonen, som vi testet, kan lastes ned og brukes gratis til kopiering av 3 DVD-filmer. Ønsker du å bruke programmet etter dette, koster det 59 amerikanske dollar å registrere (underkant av 400 kroner). For mer informasjon klikk her.

[Ugjyldig objekt (debatt)]

Diskutér dette med andre:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer