Dyr eller billlig LCD - ser du forskjellen?

Prisene på LCD til PC har generelt blitt svært lave, men de dyre finnes fremdeles - hva er forskjellen?

Publisert
Sist oppdatert

Om du er på utkikk etter din første LCD-skjerm til den nye PCen eller om du skal skifte ut den gamle 17-tommeren med en stor bredskjerm, finner du et prisgap. Det er veldig mange billige skjermer, selv store skjermer på 22 tommer eller mer har kommet ned på et prisnivå som nesten er behagelig.

Men det finnes også skjermer med tilsynelatende samme spesifikasjoner som koster mange ganger så mye. Hva er forskjellen, hvor synlig er den og er det verdt pengene?

Vår konklusjon er at du både ser og merker forskjell. Budsjettet og behovet avgjør, du kan kjøpe to rimelige skjermer for samme pris som en toppmodell og enda ha litt til overs. Men til spill kan de rimelige være best.

Les også: Fiks pikselen

Flere faktorer

Prisen på en LCD skjerm avgjøres av tre faktorer: Panelet som brukes, hvor avansert elektronikken er og hvor fleksibel selve mekanikken er.

Panelet i de billige LCD-skjermene er alltid av den enkleste typen, som kalles TN. Dette betyr Twisted Nematic, og er den minst kompliserte teknologien. Grovt skissert så er de flytende krystallene plassert langs lysretningen, og vrir seg og blokerer for lyset når cellen får spenning. Med varierende spenning varieres lysgjennomgangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer