Dyre DL-plater

De første Dual Layer DVD+R platene med 8,5 GB kapasitet er på plass i butikkhyllene, men prisene er skremmende høye. I hvert fall foreløpig.

Dyre DL-plater
Publisert
Sist oppdatert

Undertegnede kjøpte sin første CD-brenner i 1996. Det var en Philips CDD2000, og den brukte 40 minutter på å brenne en full CD - vel og merke hvis den maktet å fullføre. Det gjorde den nemlig ikke så ofte, i hvert fall ikke hvis man var så uheldig å nyse eller i et ubetenksomt øyeblikk trampet litt hardt i gulvet. Tar man i betraktning at en tom plate kostet rundt hundrelappen, får man kanskje en idé om hvor frustrerende det kunne være å brenne CDer på den tiden.

Så kom DVD-brennerne, som for tre år siden kostet 6-7.000 kroner, og tomme DVD-plater med 4,7 GB kapasitet kostet rundt 150 kroner pr stk. I dag koster mange DVD-brenner godt under tusenlappen, og plater får du for en tier i nærmeste bokhandel.

Billige brennere - dyre plater

Da de første DVD-brennerne med Dual Layer-støtte dukket opp i butikkene på forsommeren, var prisene overraskende lave - sammenlignet med enkeltlagsbrennere som alt var på markedet. Nå er også de første DL-platene omsider klare for markedet, men prisen ser ut til å bli meget høy, i hvert fall de første som blir å finne i butikkhyllene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer