Dyrere PCer skal gi alle bredbånd

PS! Lot du deg lure? Dette var dataredaksjonens aprilsnarr!!

Dyrere PCer skal gi alle bredbånd
Publisert
Sist oppdatert

9. mars vedtok et flertall på Stortinget – regjeringspartiene og Arbeiderpartiet – at alle husstander, bedrifter og offentlige institusjoner i Norge skal ha tilgang til bredbånd innen 2007. Vedtaket vil kreve tilleggsbevilgninger over statsbudsjettet for 2005, blant annet for å dekke geografiske områder der det ikke er mulig med en markedsregulert utbygging. Et foreløpig anslag tyder på at dersom bredbånd skal dekkes gjennom DSL-teknologi vil det kreve minst en halv milliard kroner bare til nye sentraler. Den ærgjerrige satsingen til opposisjonen vil kreve langt mer. DinSide kan i dag bekrefte at regjeringen vil søke å unngå en opprivende bevilgningsstrid ved å foreslå en tidsbegrenset og øremerket bredbåndsavgift.

Etter det DinSide forstår var det Bondevik I-regjeringens bredbåndspar Lars Sponheim (Venstre) og Odd Roger Enoksen (Senterpartiet) som dukket opp med det forløsende forslaget etter å ha sett Mel Gibsons nye film om Kristi lidelse. Sponheim trakk inn en nøytral part, informasjonssjef Øistein Øisjøfoss i Nærings- og handelsdepartementet, som har opparbeidet et interessant nettverk etter å ha tjent statsråder fra Venstre, Arbeiderpartiet og Høyre. Derfra spredte ideen seg videre til Finansdepartementet, Samferdselsdepartementet, og til slutt Statsministerens kontor. Kontakten med Arbeiderpartiet gikk direkte til Thorbjørn Jagland for å sikre aksept med færrest mulig taktiske komplikasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer