E-cube - snerten mini-PC

Store PCer er unødvendig, det er bedre med en liten. Vi har sett på e-cube som er en lekker sak.

E-cube - snerten mini-PC
Publisert
Sist oppdatert

Det er først og fremst Shuttle som har gjort seg bemerket på mini-PC fronten, med sin Spacewalker. Men de er ikke alene. Det er til og med definert en standard for hovedkort – flex ATX – som legger forholdene til rette for standardisering av små PCer. Det er dette formatet som brukes i e-cube.

Fleksibel

Flex-ATX er den minste ATX-varianten, enda litt mindre enn micro ATX. Den er likevel kompatibel med disse, slik at du faktisk kan montere ett flex-ATX-kort i et vanlig ATX-kabinett…

Poenget er imidlertid å legge til rette for å kunne bruke et lite kabinett, og her kommer e-cuben inn i bildet.

Den er litt større enn Spacewalkeren, den måler 212 x 306 x 242 millimeter inkludert håndtaket, sammenlignet med 200 x 300 x 185 millimeter.

Det er rimelig trangt inne i kabinettet, men ikke problematisk. I vårt testeksemplar var det dessuten satt inn både et SoundBlaster Audigy lydkort og et Hercules 3D Prophet FDX8500LE 128MB DDR AGP skjermkort.

De er plass til tre lagringsenheter, som i vår testmaskin var en 80 GB harddisk fra Western Digital, med 8 MB hurtigbuffer og en Pioneer 16x DVD-ROM-leser i tillegg til diskettstasjonen. Begge de eksterne enhetene var utstyrt med sølvfront.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer