EA + XBox Live = sant?

Et samarbeid mellom Electronic Arts og XBox Live er drømmen for mange spillentusiaster. Nye rykter forteller at en løsning nærmer seg, vi håper på offisiell informasjon snart.

Publisert
Sist oppdatert

Online-satsningene til XBox og PlayStation 2 er vidt forskjellige og baserer seg på et helt annerledes system. XBox Live er sentralisert: Du betaler en årlig avgift og får tilgang til Microsofts servere. Alle spillene med Live-støtte spilles gjennom Microsofts system, noe Electronic Arts har hatt problemer med. Online-satsningen til Sony foregår gjennom serverne til spillselskapene, og Sony blander seg ikke inn i tjenesten. Hittil har altså alle Electronic Arts' titler med online-støtte kun fungert på PlayStation 2, mens XBox-eiere har måttet klare seg med enkeltspillerutgaver. Dette inkluderer storselgere som Need for Speed: Underground og SSX 3.

Langvarig diskusjon

Det er ingen hemmelighet at Electronic Arts og Microsoft har lenge forhandlet om en løsning, og i følge flere kilder er et samarbeid nært forestående. Microsoft har blant annet nylig gjort det mulig for spillselskapene å sette opp egne turneringer på underservere, noe som sikkert er fristende for Electronic Arts. Dessuten ryktes det om at selskapene blir enige om den økonomiske biten av samarbeidet.

Hvis alt går etter planen, vil forhåpentligvis høstens spill fra Electronic Arts støtte XBox Live, og det er selvsagt hyggelige nyheter for oss spillere. Det er snakk om at flere av 2005-utgavene av selskapets sportsspill vil være mulig å spillle online, og det skal gjelde også andre titler. Forhåpentligvis ser vi en XBox-utgave av Battlefield: Modern Combat (vi har ved flere anledninger forsøkt å få DICE til å avsløre om de har planer om XBox-versjon av BF, men til ingen hell), GoldenEye og Burnout 3.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer