Easy CD & DVD Creator 6

Omsider er Roxio klare med sjette utgave av verdens mest populære CD-brennersuite, og er mer omfattende og brukervennlig enn noen gang.

Publisert
Sist oppdatert
Easy CD & DVD Creator 6

Easy CD & DVD Creator 6

  1. Se bilder fra programmene


Da Adaptec lanserte Easy CD Creator 3.0 i 1997, gjorde de samtidig CD-brenning til en aktivitet som selv uerfarne PC-brukere kunne beherske. Brukergrensesnittet var særdeles intuitivt og ikke minst pent. Programmet ble en umiddelbar suksess, og siden har det gjennomgått flere revisjoner før versjon 6 nå legges i butikkhyllene.

Ikke problemfritt

Men kritikken mot programmet har også vært stor. Først og fremst har mange vært misfornøyde med stabilitet og kompatibilitet, blant annet med nye Windows-versjoner. Her har andre aktører vært flinkere, for eksempel tyske Ahead som står bak Nero Burning ROM.

(fortsetter under reklamen)

Easy CD & DVD Creator 6

  1. Se bilder fra programmene


Easy CD & DVD Creator 6 er langt mer enn et brenneprogram; det er en hel suite med multimedia- og brenneprogrammer. Her er en oversikt over de viktigste, med våre inntrykk etter de første prøvekjøringene:

Creator Classic
Dette er selve kjernen i Easy CD & DVD Creator 6, det klassiske programmet som lar deg lage musikk- og data-CDer ved hjelp av dra & slipp. Programmet har gjennomgått en ansiktsløftning, men funksjonaliteten er temmelig lik forrige versjon.

DVD Builder er kanskje den kjappeste veien å gå for deg som ønsker å lage dine egne DVD-filmer.
DVD Builder er kanskje den kjappeste veien å gå for deg som ønsker å lage dine egne DVD-filmer. Vis mer

DVD Builder

Meget lettfattelig og elegant program som lar deg lage dine egne DVD-filmer (og SVCD, VCD og mini-DVD). Sett sammen videoklipp, lag overganger, velg menybakgrunn og trykk på brenneknappen. Programmet har for øvrig også muligheten til å spille inn video direkte, for eksempel fra DV-kamera. Tilsynelatende god kvalitet på MPEG2-encoderen.

Programmet mangler avanserte muligheter, deriblant teksting, justering av hastighet, lys og kontrast etc. Dette kan du eventuelt gjøre i andre programmer før du starter DVD Builder.

Audio Central
Roxios svar på Windows Media Player. Grensesnittet minner dessuten sterkt om RealOne fra RealNetworks. Spiller og ripper fra CD til MP3, WMA, OGG Vorbis og WAV. Inneholder også mulighet til å spille inn direkte fra analoge kilder direkte til et av disse formatene, og kan også konvertere mellom formatene. Filene kan redigeres i Sound Editor.

En meget oversiktlig Media Explorer viser kategoriserte oversikter over musikk på harddisken. Denne burde vært mer integrert i selve programmet, og erstattet den flate Media Library som henger sammen med Audio Central. Programmet håndterer dessverre bare lyd, ikke video.

Roxio Player
DVD/VCD/SVCD-avspiller. Enkelt grensesnitt. Burde håndtert videofiler som AVI og MPEG direkte.

PhotoSuite 5
Overraskende nok har Roxio inkludert et komplett bilderedigeringsprogram i Easy CD & DVD Creator 6. PhotoSuite stammer fra MGI, som Roxio kjøpte opp i fjor. Programmet har et lass av muligheter. Brukergrensesnittet er moderne, og passer derfor best for deg som ikke har jobbet alt for mye i Paint Shop Pro og Photoshop tidligere.

Label Creator
Lag egne etiketter til CD og DVD-plater, og CD/DVD-omslag. Enkelt og greit program, gjør akkurat det det skal.

Drag-to-Disc
Erstatter DirectCD. Sett i en tom DVD eller CDR(W)-plate, og du kan øyeblikkelig bruke den som en stor diskett, lagre direkte fra programmer osv. Programvinduet er lite, og legger seg nederst til høyre på skjermen, slik at du enkelt kan dra og slippe filer til det. Enklere blir det ikke. Støtter komprimering, noe som kan gi deg dobbel lagringsplass (avhenger av datatype).

Se bilder fra programmene

Oppsummering

Vi hadde ikke noen problemer med stabiliteten under våre testkjøringer i Windows XP (engelsk versjon). Vi likte spesielt godt nyhetene Audio Central og DVD Builder, men synes det er merkelig at Roxio Player ikke håndterer MPEG og AVI-filer direkte.

Brukergrensesnittet er gjennomført i alle programmene, det er tidsriktig og lekkert.

Totalt sett en meget omfattende programpakke til rundt tusenlappen. Etter vår mening befester Easy CD Creator sin posisjon som den mest tidsriktige og brukervennlige suiten for deg som ønsker det meste ut av CD/DVD-brenneren din.

Norsk distributør er Inline Technology as.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer