Easy CD-DA Extractor 15

Kanskje det aller beste verktøyet når CD-er skal gjøres om til musikkfiler.

Ett av de aller beste programmene for å gjøre om CD-er til musikkfiler har akkurat kommet i ny utgave.
Ett av de aller beste programmene for å gjøre om CD-er til musikkfiler har akkurat kommet i ny utgave. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Easy CD-DA Extractor fra finske Poikosoft har i mange år vært blant de mest populære programmene for å konvertere musikk-CDer til musikkfiler. Nylig dukket det opp i ny versjon, og programmet kan nå langt mer enn den grunnleggende funksjonaliteten. I praksis er det både en CD-ripper, konverterer, metadata-verktøy og ikke minst - CD/DVD-brenneprogram.

Slike løsninger finnes det utallige av på markedet, så hva er det som gjør programmet fra Poikosoft spesielt interessant? Først og fremst at disse funksjonene er kombinert i ett og samme program, samt svært god støtte for forskjellige formater og metadata, noe vi kommer inn på senere i denne omtalen. Ja, og naturligvis har vi sansen for det rene og brukervennlige grensesnittet, og at det også kommer i norsk språkdrakt.

Les også: Lag DVD-er av videofilene dine

21 formater å velge mellom

Har du ambisjoner om å legge alle CDene dine på harddisk, er dette et av de beste programmene du kan bruke. Det er kjapt, og du kan velge mellom ikke mindre enn 21 ut-formater, deriblant flere tapsfrie formater, inkludert Flac, Apple Lossless og WMA lossless. I tillegg finner du støtte for de svært effektive mobilformatene basert på HE-AAC, og naturligvis mer vanlige formater som MP3, WMA og Ogg Vorbis.

Svært mange portable musikkspillere og programmer kan vise plateomslag når musikken spilles, men ikke alle rippeprogrammene evner å bake grafikken inn i musikkfilene. Med CD-DA Extractor er dette enkelt. Trykk på Last ned...-knappen til venstre, og det gjøres et søk om en av Amazon-butikkene. Når riktig omslag er funnet, lastes det ned og bakes inn i filene automatisk.

Og skulle du ønske å konvertere fra ett format til et annet, er det bare å velge flippen Filformat Konverterer, dra og slippe filene over i hovedvinduet, velge format nederst, og trykke på knappen Konverter filer. Enkelt og greit.

Nå kan du bruke programmet også til å rydde i din eksisterende musikksamling, takket være Metadata Editor.
Nå kan du bruke programmet også til å rydde i din eksisterende musikksamling, takket være Metadata Editor. Vis mer


Fullblods brenning

Den siste flippen i hovedvinduet er i praksis et fullverdig brenneprogram for data-CDer og DVDer, musikk-CDer og faktisk også DVD-filmer. Grensesnittet er også her det samme, du drar og slipper filene over i hovedvinduet og trykker Brenn CD/DVD når du er ferdig.

Easy CD-DA Extractor 15 kan brukes gratis i 30 dager. Funksjonaliteten begrenses ikke etter dette, men man blir da minnet på om at man må registrere programmet. Dette koster rundt 200 kroner.

Og hva gjør du med CD-ene når de er ferdig rippet? Gi dem bort til venner, en institusjon, skole eller et bibliotek i nærheten

Programmet kommer i norsk språkdrakt (menyvalg) og fungerer i Windows 2000 og nyere. For mer informasjon og nedlasting (8 MB), se Poikosofts hjemmeside

Les også: Endelig en gratis Blu-ray-spiller

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer