eBay-svindel én gang i timen

Vær på vakt før du handler.

Ta forholdsregler når du handler på eBay.
Ta forholdsregler når du handler på eBay. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

eBay er verdens største auksjonstjeneste, med 15.000 ansatte og en omsetning på nesten åtte milliarder dollar i året.

Totalt selges det for rundt 2.000 dollar i sekundet på eBay, og av dette beholder selskapet noen få prosent av kaka. I 2007 ble det omsatt for svimlende $60.000.000.000 via eBays tjeneste.

For deg som er glad i tall, skal du få et par til. Til en hver tid er det cirka 112 millioner pågående auksjoner, og det er rundt 85 millioner registrerte brukere som bruker tjenesten, fordelt på 39 land.

Det har gjort eBay såpass store at de blant annet har kjøpt aktører som PayPal (betalingsløsning) og den svenskutviklede Skype-tjenesten (IP-telefoni).

Norske Facebook-passord stjålet

"Mye" svindel

I følge nettstedet til den britiske avisen Daily Telegraph, ble det anmeldt 8.000 svindler på den britiske eBay-tjenesten (.co.uk) i fjor, som ganske nøyaktig tilsvarer én svindel pr time. Det er derfor sannsynlig at tallet er langt høyere på den amerikanske delen av tjenesten, og siden dette tallet kun innbefatter alle som har anmeldt forholdet, er det grunn til å tro at det reelle tallet er langt høyere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer