EDIMAX 3G-6200N

Kjapp og billig, og støtter 3G-modem i tillegg!

EDIMAX 3G-6200N
Publisert
Sist oppdatert

Trådløse rutere finnes i stort utvalg, og omtrent alle dekker de grunnleggende behovene. Dette inkluderer hva som støttes utenfor ruteren, og hvordan den håndterer forskjellige typer trafikk og bruksområder.

Dyrere rutere har gjerne raskere prosessorer som brukes til å håndtere stor trafikk og respondere raskt. Det er gjerne de som spiller FPS-spill over nett og i tillegg laster opp/ned store datamengder som har behov for slike.

Men for fotgjengerne blant nettbrukerne er farts- og responsbehovet mindre, og man kan dermed prioritere andre behov i stedet.

Støtter både kabel og 3G

Edimax er en produsent av rutere som tilbyr litt annerledes løsninger enn de mest kjente og utbredte merkene. På testbenken har vi hatt modellen 3G-6200N som har en interessant vinkling i bruksprofil.

I utgangspunktet er det en helt ordinær ruter, som støtter den delen av 802.11n standarden som kører på 2,4 GHz. Den er dermed kompatibel med det aller meste av trådløse klienter. De mer eksotiske variantene som jobber på 5 GHz (802.11a og 802.11n).

Boksen har én utvendig antenne, 4 LAN-porter på 10/100 Mbit og en WAN port. I tillegg er det en USB-port som støtter UTMS/HSDPA/CDMA mobile tjenester. Det betyr at du kan sette i et USB 3G-modem rett i ruteren, så kan flere dele denne nettforbindelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer