Eduard er raskest på iPad

15-åringen har havnet i Guinness rekordbok.

15-åringen Eduard Saakashvili klarte å skrive alfabetet på litt over 5 sekunder. Hvor lang tid bruker du? Foto: Montasje
15-åringen Eduard Saakashvili klarte å skrive alfabetet på litt over 5 sekunder. Hvor lang tid bruker du? Foto: Montasje Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tror du at fysiske tastaturer har en plass i fremtidens digitale sfære? Den gamle innretningen har levd med oss siden de mekaniske skrivemaskiners dager, men kan være på vikende front nå, når smartmobiler og nettbrett løser stadig flere av våre interaktive, digitale utfordringer.

Og selv om skjermtastaturet har sine klare svakheter, det er for eksempel umulig å bruke touch-metoden (det navnet er jo ganske ironisk i vår nye berøringsfølsomme hverdag). Men folk tilpasser seg, og jeg blir stadig overrasket over hvor raskt fingrene hos enkelte har lært seg å løpe over skjermen.

Havner i rekordboken

Og raskest av dem alle er for øyeblikket 15-åringen Eduard Saakashvili, for øvrig sønn av presidenten i Georgia. Han klarte å skrive bokstavene fra A til Z (totalt 26 bokstaver) på sin iPad på utrolige 5,26 sekunder. Til stede var en representant fra Guinness rekordbok (mulig hans far hadde en finger(!) med i spillet?), og kunne konkludere med at ingen har tidligere vært raskere. Dermed: Eduard får plass i neste utgave av verdens mest anerkjente rekordsamling.

Her ser du et russisk opptak av begivenheten:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer