Eee PC Touch

Du kan taste på den og ta på den, men er det bra nok?

Eee PC Touch
Publisert
Sist oppdatert

En av suksessene på PC-fronten den siste tiden er Asus' Eee PC, den første lille mini-PC-en som var billig og lett og bra nok for mange. Etter denne har det kommet mange varianter, i varierende størrelser og design. Felles for de aller fleste er at de er drevet av en ikke spesielt rask Intel Atom prosessor, med en tilhørende slapp grafikkprosessor. Noen unntak finnes, basert på ION-platform med egen grafikkprosessor og langt bedre ytelse på mange punkter. Disse har imdlertid vesentlig kortere batterilevetid.

En annen trend som er i ferd med å trenge seg på i flere sammenhenger, er berøringsfølsomme skjermer. Denne teknikken kjenner vi i mange varianter, fra billettautomater til iPhone. At brukeropplevelsen er svært anderledes er ingen overdrivelse.

Også på PC-er har det gjennom tidene vært gjort mange framstøt for å finne bedre måter å manøvrere i og mellom programmer på. Microsoft utviklet allerede i 2002 en penn-basert støtte for berøringsstyrt Windows Tablet PC.

Det ble ikke noe særlig greie på dét. På noen spesialområder har dette fungert, men da snakker vi i hovedsak om løsninger hvor man krysser av på virtuelle skjemaer. Men for vanlig PC-bruk er det ingen ting som har utfordret bruk av tastatur og mus i stor skala.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer