Egenskaper

Betjening av lyd og medieavspilling Foto: Per Ervland
Betjening av lyd og medieavspilling Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Felles for alle tre maskinene er LCD-skjermer med LED-baklys. Dette gir først og fremst noe lavere strømforbruk, men også noe jevnere belysning. Alle skjermene har skinnende blankt kontrastbelegg, som kan by på problemer, spesielt når lyset i rommet kommer ovenfra.

Den evindelige vinkelen

Alle skjermene er av TN-typen, som har begrenset betraktningsvinkel. På bærbare gir dette seg først og fremst utslag når du ikke får vinklet skjermen tilstrekkelig langt bakover. Da blir kontrasten dårligere, fargene endrer seg og du får problemer med å lese tekst som ikke er helt svart og med å se detaljer i bildet.

Dette er først og fremst problematisk når man sitter i et tog eller flysete og passasjeren foran har lagt ned seteryggen, i trange auditorier eller andre trange situsasjoner.

Men det kan også være et problem når selve hengslingen på skjermen setter begrensninger på skjermvinkelen. På maskinene fra Asus og Toshiba kan skjermen brettes bakover forbi den ideelle betraktningsvinkelen. Men på maskinen fra Acer stopper mekanismen før vi kommer til den gode vinkelen. Det finner vi merkelig. I god arbeidsstilling hvor sittehøyden er slik at underarmene er i riktig høyde i forhold til bordplaten, blir altså ikke bildet på skjermen optimalt. Løfter du maskinen 2-3 centimeter i forkant blir det ok, eller du kan legge deg tilbake i stolen og jobbe med armene rett ut. Ingen av alternativene fungerer...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer