Egenskaper

Acer - pekeplate
Acer - pekeplate Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva skiller de tre maskinene? Det mest iøynefallende er størrelsen på 17-tommeren fra Asus, som er 4 cm bredere og 3 cm dypere enn Acer-maskinen, som er noen millimeter mindre enn Toshiba'en. Asus er også 300 gram tyngre.

Aceren er også mer avrundet i front, slik at den virker nettere.

Når det gjelder opplevelsen av soliditet og byggekvalitet er det ikke noen påtagelig forskjell mellom de tre maskinene. Hengslingen er like stram, fleksibiliteten i skjermen er lik, luker og låser viser heller ingen tegn til slark eller andre svakheter.

Om maskinene er like faste i fisken etter et par års bruk er det vanskelig å si noe om, men vi ser ikke noen grunn til at det skulle være de store forskjellene her.

Samme svakhet på alle skjermene

Skjermkvaliteten er den samme på alle tre maskinene. Overflaten er blank og betraktningsvinkelen er ikke mye å rope hurra for. Vipper du toppen en centimeter forover og bakover ser du store forskjeller i fargegjengivelsen. Må du sitte med skjermen vertikalt (f.eks. på et trangt flysete) ser du ikke sort tekst på hvit bakgrunn spesielt godt. Med toppen av skjermen vippet 12 cm bakover blir det slik det skal være. Disse avstandene er målt med toppen av skjermen 25 cm under øyehøyde.

Fra sidene er det derimot godt innsyn til tekst og gode farger uansett vinkel.

Ingen vinner her, men Asus har størst skjerm på godt og ondt.

Egenskaper


Tastatur og pekeplate

Det er ikke snakk om store forskjeller, men tastaturet på Toshibaen likte vi best, med Asus hakk i hæl. Dette er en vanesak, men vi opplevde umiddelbart at Toshibaen hadde best definert tasterespons. Acer føles en noe kortere i tastene, som vi ikke likte like godt. Smak og behag.

Pekeplatene og knappene er etter hvert blitt integrert i overflaten på maskinene, det ser vi her og hos mange andre produsenter.

Egenskaper


Hos Acer og Asus er det bare en fordypning som markerer overgangen til pekeområdet, mens Toshiba har valgt en mattere overflate, men i samme høyde.

Acer har ikke to knapper, men én som vipper, med en dødsone på 2 cm midt på. Det liker vi ikke, og vi har sagt det før.

Både Asus og Toshiba har gode knapper med tydelig midtskille og full respons hele veien.

Asus sin pekeplate har dessuten støtte for "multi-touch": bruker du to fingre kan du skrolle både horisontalt og vertikalt. Platen er selvsagt også anslagsfølsom så du kan slå med fingertuppen i stedet for å bruke knappene til å klikke. Du kan også utføre dra og slipp med én finger hvis du slår to ganger og holder og drar etter siste anslaget.

Her går Asus ut som vinner.

Tilkoblinger og utstyrsnivå

Alle maskinene har HDMI og VGA, pluss kortleser for SD-kort/MemoryStick. Asus og Acer har 4 USB-porter, mens Toshiba har 2 USB og en kombinert USB/eSATA. Lyd inn og ut er standard på alle, Acer har også innebygd modem (ikke spesielt aktuelt i dag).

Toshiba har ikke støtte for Gigabit nettverk, det har de to andre, WLAN med 802.11n støttes av alle.

Toshiba har et deksel over det som kunne ha vært en kortplass, men dette er ikke testmodellen utstyrt med.

Toshiba venstre side
Toshiba venstre side Vis mer
Toshiba høyre side
Toshiba høyre side Vis mer
Asus venstre side
Asus venstre side Vis mer
Asus høyre side
Asus høyre side Vis mer
Acer venstre side
Acer venstre side Vis mer
Acer høyre side
Acer høyre side Vis mer
Forøvrig har Asus "bare" 320 GB disk og 3 GB minne, mens de to andre har 500 GB disk og 4 GB minne. På disse maskinene spiller minneforskjellen i praksis ingen rolle, men 180 GB mer diskplass er noe å ta med seg.

Toshiba får trekk for mangel på Gigabit nettverk, men pluss for eSATA. Tar du sikkerhetskopier til ekstern disk er det en verden av forskjell på eSATA og USB. Bruker du derimot kablet nettverk til å kopiere er forskjellen på 100 Mbit og Gigabit ikke like stor.

Etter vår vurdering av tilkoblinger og utstyrsnivå blir det dødt løp.

Les videre om ytelsen

Gå rett til konklusjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer