Eget band på PC-en?

Lager du musikk, eller spiller selv? Da trenger du støttespillere.

Eget band på PC-en?
Publisert
Sist oppdatert

I 2008 skrev vi om et forskningsprosjekt fra Micorosoft, som bygget musikk rundt sangstrofer brukeren sang inn på PCen, og så tygget programmet seg fram til et tilnærmet ferdig musikalsk produkt. Forskningsprosjektet het MySong, men produktet som ble lansert etter hvert fikk navnet Microsoft Songsmith.

Artikkelen finner du her

Det hittil beste som kom ut av dette prosjektet var antagelig alle de sinnsyke versjonene av kjente låter i forskjellige sjangere. Folk filtrerte bort musikken fra innspillingene og la så inn sangen i Songsmith. Ved å velge stilmessig helt feil styreparametre i programmet forsøkte det etter beste evne å bake gode kaker, men det gikk som med Bakergutten i Hakkebakkeskogen sine pepperkaker, det ble sterke saker.

For en dose musikalsk teknisk ufrivillig moro kan du søke på SongSmith på YouTube. Vi vil trekke fram disse som glimrende eksempler:

AHA, We will rock you , Ace of spades, Van Halen

Men fra spøk til alvor - finnes det noen programmer som kan hjelpe til å lage musikk på en meningsfull måte? Svaret er ubetinget ja, og det skjer stadig nye gjennombrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer