Eget lydkort, men windows bruker integrert?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har en P4 / hovedkort med integrert lyd . Midi låt her så ille at jeg kjøpte et Echo Mia med midiplugg og Roland SC55 . Samme hva jeg gjør så får jeg kun midilyden fra hovedkortet . Hvordan skal jeg gjøre dette ?

Hilsen Knut

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er ofte delte meninger om den integrerte lydbrikken som kommer på de fleste hovedkortene nå til dags. Vanligvis er det Realtek sin AC97-brikke, selv om det i siste har dukket opp en ny standard som heter High Definition Audio og støtter 192/24-lyd. Uansett er det vanskelig å si at lyden ikke blir bedre med et dedikert lydkort.

For bytte avspillingsenheten som Windows bruker kan du gå inn i kontrollpanelet for lyd og multimedia og velge den du ønsker i menyen som vist på bildet.

Hvis dette ikke går, kan du finne frem til enhetsbehandlingen (device manager) i arkfanen for maskinvare i System-kontrollpanlet og simpelthen deaktivere det integrerte lydkortet.

Skulle også dette vise seg å ikke fungere, har du antakelig et problem med driverne til det nye lydkortet ditt. Gå inn på hjemmesiden til produsenten og se om det ikke finnes en oppdatering!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer