Eksportere grafikk til webben

Få kontroll på webgrafikken din. Klikk her for å se større skjermbilde
Få kontroll på webgrafikken din. Klikk her for å se større skjermbilde Vis mer
Publisert

Image maps

"Image maps" brukes når du har et bilde som inneholder informasjon (for eksempel tekst) som du vil lage mer enn en lenke av. Du definerer da et område i bildet, og knytter en URL (webadresse) til dette.

Fireworks har svært brukervennlige funksjoner for å produsere image maps. Jeg har altfor ofte sett programmer som gjør dette mer vanskelig enn nødvendig. Med Fireworks er alle muligheter innenfor rekkevidde, samtidig som det er enkelt å betjene. Fireworks lager god HTML-kode som kan limes inn i et HTML-dokument.

Intelligente bilder

Fireworks har gode rutiner for å kutte opp et bilde i mindre biter, slik at hver bit kan lagres i formatet som passer best. Samtidig lager Fireworks HTML-kode som setter bildene sammen igjen i webdokumentet ditt. Dette er nyttig, og ganske elegant.

Komprimere grafikk

Grafikk på Internett tar ofte langt mer tid å laste ned enn nødvendig. Optimalisering av grafikk til Internett gjøres ved at du reduserer kvaliteten på grafikken, men ikke så mye at dette blir synlig på skjermen. Fireworks har meget gode funksjoner for å finne ut nøyaktig hvor mye du kan redusere kvaliteten for hvert bilde, og viser deg resultatet direkte på skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer