Ekstern 7.1 surround på USB

Creative tror også at surround-lyd fra en ekstern lydenhet er et godt alternativ til et internt lydkort. Nå har Audigy 2 NX blitt annonsert, som støtter de fleste formater.

Ekstern 7.1 surround på USB
Publisert
Sist oppdatert

Creative har tidligere hatt en ekstern lydenhet med støtte for flerkanals lyd; Extigy. Denne støtter imidlertid "bare" 5.1 surround, så Creative har tydeligvis følt behovet for å ta igjen lederposisjonen for eksterne USB-enheter. For det er jo ikke Creative som var først med 7.1 over USB. Det var M-Audio, med sin Sonica Theater, som vi testet allerede i sommer. Testen kan du lese her

Men det er ikke bare 7.1 som er felles for disse to løsningene, også designet og formatet er ikke helt ulikt:

Ekstern 7.1 surround på USB


Sound Blaster Audigy 2 NX er ment både for brukere av bærbar PC som ønsker et komplett lydbilde, og for brukere av stasjonære PCer som vil slippe eller ikke har plass til å montere interne kort i PCen.

Audigy 2 NX støtter både full 7.1 surround og DVD-Audio i forskjellige formater, Dolby Digital EX og Creatives egen standard EAX Advanced HD for avansert lydmiljøer i spill.

Du kan ta opp musikk i opptil 24-bit/96kHz og det er flere tilkoblingsmuligheter: optisk S/PDIF inn og ut, coaxial S/PDIF ut, inngang for mikrofon og linje, tilkobling for hodetelefoner eller sidehøyttalere (defineres i oppsettet), samt tre minijacker for 5.1 signalene.

Ekstern 7.1 surround på USB


Det er volumkontroller for mikrofon og for total-nivået ut, og inngang for ekstern strømforsyning. En fjernkontroll følger også med.

Lydkvalitet og finesser?

Selv om vi har både sett på og tatt på boksen, har vi til gode å høre lyd fra den. Hva slags drivere den har støtte for, f.eks. i forbindelse med musikkprogrammer, vet vi ikke enda. Dette kommer vi tilbake til så snart vi får den inn på testbenken.

Prisen er beregnet til 1 295 kroner og den skal være i salg innen slutten av september.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer