Ekstern bredskjerm på bærbar

Publisert
Sist oppdatert

Hei !

Jeg har i dag en gammel 19" CRT-skjerm og har planer om å bytte til en flatskjerm. Har sett på noen 19 og 20" wide-skjermer (dell, benQ osv).

Det jeg lurer på er om min maskin vil takle det. Maskinen er en IBM Thinkpad R40e med en P4m på 1,8 gh, 256 RAM, jeg er ikke klar over hva slags skjermkort den har. Er det mulig å svare på dette?

Mvh Lars

Datadoktoren svarer

Hei Lars,

I følge: http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:R40ehar R40e et ATI Radeon IGP 330M grafikkort, som har en maks oppløsning (ekstern skjerm) på 2048x x1536.

For bredskjermer har en 19" LCD normalt en oppløsning på 1440x900, mens en 20" har 1680 x 1050. Problemet er at mange av de litt eldre interne grafikkortene sliter med 16:10-formatet. Om dette gjelder akkurat for IGP 330M vet jeg faktisk ikke, for det finnes lite informasjon om akkurat dette grafikkortet.

Mitt råd her er derfor å prøve før du kjøper. Hvis det ikke virker med de originale driverne kan du også prøve "uoffisielle" drivere, som Omega ATI-drivere (http://www.omegadrivers.net) eller DNA-drivere (http://www.dna-drivers.com).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer