Ekstern disk i turbofart

Synes du USB blir for tregt? Da bør du prøve denne løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Mens vi venter på USB 3.0 kan det være grunn til å velge en annen tilkoblingsform for en ekstern harddisk, i hvert fall hvis du er opptatt av at overføringshastigheten skal være så god som overhodet mulig.

Tiden løper fra USB 2.0

Og det kan være gode grunner til å ønske nettopp det. Disker blir større og større, og datamengdene likeså. Og alle som for eksempel har prøvd å ta backup av sin 1 terabyte-disk til en ekstern USB-disk vet at det tar tid. Laaang tid. Riktig nok er den teoretiske topphastigheten 480 Mbit (60 MB pr sekund), men den er veldig teoretisk. I praksis er det ikke sjelden at du må nøye deg med omtrent halvparten - maksimalt.

Løsningen vi tenker på er naturligvis eSATA. Stadig flere eksterne harddisker og dokkingstasjoner som den du ser avbildet under, har nemlig en slik eSATA-tilkobling.

(fortsetter under bildet)

Så spørs det da, om PCen din har eSATA-kontakt. Hvis ikke, finnes eSATA-kort til både stasjonære og bærbare PCer, og de koster gjerne fra et par hundrelapper og oppover.

Les også Superrask eSATA på bærbar

Da kan du forvente deg hastigheter som er like høye som for internt monterte SATA-harddisker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer