Ekstern disk til gammel IBM?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har en IBM Aptiva 2178 840 med 128 RAM og 20 GB Harddisk, som jeg kjører Windows 98 SE på. Nå ser det ut til at jeg burde legge inn Windows 98 igjen, det er mye småtrøbbel som jeg plages av og ikke finner ut av.

I stedet for å brenne over 20 CDer som jeg gjorde forrige gang, vurderer jeg å kjøpe en ekstern harddisk til backup av filer før installering. (Vurderer ekstern fordi jeg antar at nåværende PC må erstattes/oppgraderes om et år eller to i alle fall).

Kan du anbefale hva jeg må kjøpe for å få dette til å virke?

hilsenAina

Datadoktoren svarer

Hei Hvis du skal koble til en ekstern harddisk, så er USB-porten den eneste muligheten på IBM-maskinen. Siden dette er en relativt gammel PC, så støtter den bare USB 1.x, det betyr at det vil gå svært tregt å kopiere såpass mye data frem og tilbake.

Et annet alternativ er å sette inn en ekstra harddisk internt i PCen. Det blir både mye billigere og langt raskere. Velger du en harddisk på 120 GB, så skal dette gå greit i følge IBM sin oversikt

Disker over 127 GB støttes ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer