Ekstern disk via nettverk?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har en bærbar PC med en standard USB, hvis jeg da skal ha en ekstern harddisk vil dette gå vanvittig tregt. Spørsmålet er da: Finnes det ekstern harddisk som kan brukes rett i router'n? Vil en USB til ETHERNET adapter fungere?Frode

Datadoktoren svarer

Hei

Det finnes PCMCIA-tilleggskort med enten HiSpeed USB 2.0 eller Firewire, og til og med Serial ATA har dukket opp. Da får du i forskjellig grad utnyttet hastigheten på en ekstern disk med tilsvarende grensesnitt.

Hvis du ikke kan eller vil skaffe deg et slikt kort, så finnes det nettverksenheter for lagring. Disse er imidlertid ganske dyre, og ikke beregnet på private brukere.

Men nå kommer det nettverksenheter som lar deg koble på USB-disker. Linksys har annonsert sin Network Storage Link med USB 2, forkortet til NSLU2.

Denne kobles til nettverket og til USB-disker eller minneplugger, som kan deles av alle på nettverket.

Du kan lese mer om den hos Linksys. Vi kommer til å teste denne så snart den dukker opp.

En USB til Ethernet-adapter av typen "eksternt nettverkskort" vil garantert ikke fungere. USB-enheter krever administrasjon for å sende og motta data, og dette må gjøres av en PC eller være innebygd i en frittstående enhet, slik som NSLU2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer