Ekstern harddisk er død

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Var uheldig og byttet om spenningskilden mellom data'en og den eksterne harddisken, utfallet ble at kontrollkortet /kretskortet til harddisken gikk i stykker, får iallefall ikke noe liv i den.

Det jeg lurer på er om det er noe måtte og få ut dataen på, går det å kjøpe harddiskkabinett og koble harddisken til eller er man avhenig av at man har dette kretskortet helt. Takk på forhåndMagnus

Datadoktoren svarer

Hei

Det første du må være sikker på er om det er selve kretskortet på disken som er ødelagt og ikke kretskortet i kabinettet.

Det finner du ut ved å ta ut selve disken og montere den i en PC eller et annet kabinett, det er en enkel sak.

Hvis det skulle vise seg at det er kortet på selve disken som er ødelagt, kan det være en løsning å få tak i en identisk disk, og bytte kretskortet.

Dette har fungert for mange, men hvor enkelt det er i praksis kommer an på hvilken disk det er snakk om, hvor flink man er til å håndtere elektronikk og hva slags verktøy som trengs og er tilgjengelig.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer