Eksterne harddisker med FireWire

En lagringsenhet som fritt kan kobles til og fra, selv om strømmen er på. Tilkobling med en eneste ledning, som sørger for både strøm og data. Dette er ikke lenger fantasi og ønskedrømmer, men nye eksterne harddisker med FireWire.

Eksterne harddisker med FireWire
Publisert

FireWire har i lang tid vært preget av mange visjoner, men svært få praktiske løsninger. Intel og Microsoft har lenge lovet å støtte denne protokollen, men det har latt vente på seg av forskjellige grunner. En av de viktigste har vært uklarheter i forbindelse med rettighetene, siden det er Apple som ”eier” standarden. Etter at Apple selv lanserte sin nye serie G3-maskiner, og lisensproblematikken og de økonomiske forholdene ble avklart tidligere i vår, er det nå endelig klart for større framdrift i lanseringen av produkter. To leverandører av harddisker er nå kommet på banen.

FireWire er en generell standard og er ikke bundet opp til noen spesiell maskinvare eller operativsystem. Begge disse leverandørene satser først og fremst på Mac-markedet. Støtte for FireWire-enheter blir først inkludert i oppgraderingen av Windows 98, og det er bare et fåtall PC-leverandører som tilbyr FireWire som standard på enkelte modeller – blant annet Compaq og Sony.

VST Technologies

Dette amerikanske firmaet spesialiserer seg på eksterne lagringsmedia, og leverer nå tre forskjellige utgaver av sin FireWire Harddrive. Lagringskapasiteten er på henholdsvis 2, 4 og 6 GB og leveres i fargerike kabinetter. Dimensjonene er svært kompakte, de to minste måler 76 x 142 x 17 mm mens den største er 3mm tykkere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer