Ekstra passordbeskyttelse fra Google

Varsler deg om du gir det bort til fremmede.

LETT BYTTE: Biter du på nettfisking, kan det få alvorlige følger. Nå kan du beskytte Google-kontoen din med en nettleserutvidelse Foto: ALL OVER PRESS
LETT BYTTE: Biter du på nettfisking, kan det få alvorlige følger. Nå kan du beskytte Google-kontoen din med en nettleserutvidelse Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Phishing (eller nettfisking) er stadig en stor trussel mot personvernet på nettet.

Begrepet brukes om fenomenet der folk med skumle hensikter setter opp en nettside som tilsynelatende ser ut som en legitim side, slik at man blir lurt til å oppgi brukernavn og passord eller andre sensitive data.

TEMA: Phishing

Ettertraktet konto

Google-kontoen din er blant de aller mest ettertraktede for hackere. Som vi påpekte i artikkelen om 13 passordsynder forleden dag, er epostkontoen din på mange måter hjertet i nettlivet ditt. Med tilgang til innboksen kan man enkelt få tilgang til andre konti gjennom «glemt passord»-funksjoner rundtom.

Faktisk hevder Google at to prosent av all epost som sendes til Gmail-adresser er basert på nettfisking, og at inntil 45 prosent biter på de mest vellykkede nettfiskingsforsøkene.

Google med egen beskyttelse

Password Alert er derfor en ny tjeneste fra Google som skal beskytte Google-kontoen din litt ekstra. Den er tilgjengelig som en nettleserutvidelse til Chrome (Googles nettleser) og fungerer ved at den gir deg en advarsel dersom du taster inn Google-passordet ditt på en nettside som ikke er en innloggingsside fra Google:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer