Svindel på Messenger:

– Ekstra skummelt

Politi og svindelekspert advarer mot denne.

MELDING: Svindelen på Messenger kan virke uskyldig nok. Foto: Martin Gramnæs
MELDING: Svindelen på Messenger kan virke uskyldig nok. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er politiets nettpatrulje i Øst politidistrikt som nå har gått ut og advart mot en ny svindelemetode som har spredd seg via Facebook Messenger i det siste.

Ifølge politiet har flere tapt penger på denne metoden.

Svindelen starter med at en på vennelista di ber om å få telefonnummeret ditt, noe som naturligvis ikke trenger å vekke stor mistanke.

Melderen - som typisk også har fått sin konto hacket - forklarer at det er til en konkurranse, og dersom du har delt nummeret ditt, får du en kode på SMS som du blir bedt om å dele. Du kan også bli bedt om å ta et bilde av bankkortet ditt, og dele dette.

– Ofte holder motparten samtalen gående og svarer adekvat på spørsmål de blir stilt, skriver politiets nettpatrulje på sin Facebook-side.

– Vær oppmerksom på denne varianten av svindel, og husk: Aldri oppgi bankinformasjon og koder du mottar på SMS til andre. Den enkleste måten å forhindre at kontoer blir hacket er å bruke to-trinns verifisering på alle steder du kan, advarer politiet.

Her kan du lese om hvordan du aktiverer to-trinns verifisering på diverse tjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer