Ekstreme LCD-løsninger

En LCD-skjerm er utgangspunktet, to skjermer begynner å bli spennende, men ved tre skjermer begynner det virkelig å skje ting. Premos utvikler avanserte løsninger som starter her og går langt videre.

Ekstreme LCD-løsninger
Publisert
Sist oppdatert

Det norske firmaet Premos utivkler helt spesielle skjermløsninger for svært krevende brukere. Disse krever store flater for å vise mye informasjon, men kravet til oppløsing minsker ikke med størrelsen. Dermed er det bare en måte å løse dette på, nemlig å kombinere flere høyoppløselige LCD-paneler i forskjellige formater.

Kartbord for militære eller sivile formål, store veggdisplayer for informasjon eller reklame, kombinasjoner av skjermer for finans, konstruksjon eller programutvikling - alt er basert på en smart kombinasjon av mekaniske konstruksjoner, høykvalitets LCD-paneler og kraftige driverløsninger for å håndtere de grafiske datamengdene.

Moderat ekstremisme

Men det er ikke bare privoligerte fagmiljøer med sugerør i statskassa eller fluepapir i finanselitens pengestrøm - uansett hvilken vei den renner - som kan ha glede av elegante flerskjermsløsninger. Prislappene på de mest potente løsningene kan nemlig komme opp i samme størrelsesorden som antall piksler..

Men er du en sann entusiast, som vil ha maksimalt ut av hva PC-spill kan tilby av grafiske sensasjoner, eller en musikk- eller videoprodusent som vil ha det beste arbeidsmiljøet - da finnes det også løsniner som er overkommelige. Men billige er de ikke.

Vi snakker om en løsning med 3 toppkvalitets LCD-paneler i kraftig metallchassis, med ultrasmale kanter og den beste driverteknikken. Disse monteres i et elegant og kraftig stativ med omfattende justeringsmuligheter.


Selv om de mest avanserte skjermene nå har fått svært smale kanter sammenlignet med tidligere, så er bredden fremdeles på ca 16mm. Det blir 32mm til sammen i skjøtene, og det er en god del.

LCD-panelene montert i Premos eget metallchassis, har en bredde på i underkant av 7 mm. Dermed er summen av kantene mellom to skjermer inntil hverandre mindre enn selv de smaleste kantene på vanlige skjermer.

Dette gir en vesentlig større følelse av uavbrutt flate, selv når man sitter ganske nær.

Ekstreme LCD-løsninger


Stativet har bare en fot, og tar opp langt mindre bordplass enn hva tre separate skjermer gjør. Det er også en mengde justeringsmuligheter, både individuelt og totalt.

Selve LCD-panelene som brukes er av ypperste klasse, med kontrastverdier og responstider som er de beste som er å oppdrive til en hver tid.

Også driverkretsene er svært viktige, det hjelper ikke med gode paneler hvis de ikke får inndata som utnytter egenskapene optimalt.

Ekstreme LCD-løsninger


En komplett løsning med tre skjermer og stativ vil gi deg mange ganger flere piksler enn en plasmaskjerm, og prisen er lavere - vi snakker om rundt 35-40 000 totalt.

Hva slags skjermkort?

I skrivende stund er Matrox Parhelia den eneste løsningen som kan kjøpes over disk, som støtter 3 skjermer. Men flere andre større produsenter av skjermkort snuser også på mulighetene til å kunne tilfredsstille de som sverger til Surround Gaming, som faktisk støttes av en rekke spill.

Fattigmansløsningen

Du kan også kjøpe bare stativet, det vil koste deg 2.450 kroner pluss mva. Da må du selv velge LCD-skjermer med Vesa-standard monteringsmulighet. Har du allerede et par LCD-skjermer og vil utvide med en tredje, kan dette være en meget attraktiv løsning. Like elegant og ergonomisk som med de supersmale spesialskjermene blir det likevel ikke.

Ekstreme LCD-løsninger


Du finner flere bilder av spill-miljøer over 3 skjermer her.

Mer informasjon om spill som tilbyr surround gaming finner du her.

Forhandler finner du her

Premos nettsted finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer