Ekstreme prisforskjeller på minnekort

Prisene på minnekort raser, men det vil ikke alle butikkene at du skal vite.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at kapasiteten på minnekort til digitalkameraet ditt og prisutviklingen i markedet har gått i to helt forskjellige retninger. Prisene har nådd et historisk bunnivå, mens kapasiteten når stadig nye høyder.

Handler du i en av de store nettbutikkene ser du dette tydelig. Minnekort av den mest utbredte typen, Secure Digital (SD), finnes knapt å få kjøpt i kapasiteter på under 1 GB, og prisene på raske kvalitetskort fra Sandisk, Lexar og de andre, starter gjerne på gode under 50-lappen med denne kapasiteten.

Lever fett på folks uvitenhet

I de fysiske butikkene er derimot situasjonen ofte en helt annen. Minnekort med lavere kapasitet er helt vanlig, og prisene kan noen ganger være det mangedoble i forhold til nettbutikkene.

Vi tok en tur til diverse elektrobutikker i og rundt Oslo, og sjekket prisene på noen av de mest populære kortene. Vi besøkte også Elkjøp i Namsos. Deretter sammenlignet vi prisene vi fant mot noen av de største og rimeligste nettbutikkene.

Sjokkerende store forskjeller

Disse butikkene kan ikke skylde på at prisfallet har kommet plutselig. Allerede i februar handlet DinSide en rekke 1 GB SD-minnekort fra en av de store nettbutikkene til rundt 50 kroner pr stk. Det samme kortet fra Sandisk selges fire måneder senere fortsatt til mange ganger denne prisen i noen av butikkene vi sjekket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer