Ekstremt dyrt minne til gamle PCer

Ekstremt dyrt minne til gamle PCer
Publisert

Hei,

Jeg har overtatt to gamle PCer fra jobben for en symbolsk sum. Disse har jeg tenkt å gi til ungene mine, men de trenger litt oppgradering. Den ene PCen er en Pentium 133 MHz med 16 MB minne, mens den andre er en 200 MHz med 32 MB. Kabinettet er i AT-format og alle minneplassene er i bruk på begge PCene.

Den ene PCen kommer til å blir brukt til enkle spill for minstemann på 7, mens den andre også skal kunne brukes til nettsurfing, redigering av digitale bilder og annet småkreativt hjemmebruk.

Lønner det seg å bygge ut minnet på disse PCene? Minneprisene på eldre EDO-minne som disse PCene trenger, er jo dramatisk mye høyere enn SDRAM til moderne PCer.

Hva anbefaler datadoktoren?

Datadoktoren svarer:

Prisene er i skrivende stund omtrent dobbelt så dyre for EDO-RAM som for PC100 SDRAM. Trenger du 64 MB, må du kjøpe to 32 MB SIMM, og disse koster rundt 700 kroner pr stk. I butikkene koster de gjerne godt over 700 kroner, mens du kan få dem til så vidt under 700 i nettbutikkene.

Dette er mye penger, og skal du kjøre Windows 98, hadde det vært klart best med 128 MB. På en langsom, eldre prosessor merkes effekten av lite minne mye mer enn på en moderne PC. Da vil du betale nesten 3000 kroner for hver PC, og det vil vi ikke anbefale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer