Ekte 3D-grafikk på bærbare PCer

Grafikkbrikkeprodusenten S3 annonserte i går to nye prosessorer designet for det bærbare markedet. Med disse brikkene vil brukere av bærbare PCer få ekte 3D-grafikk, men også bedre 2D-grafikk.

Ekte 3D-grafikk på bærbare PCer
Publisert

Bærbare PCer har tradisjonelt vært uaktuelle for spillere i og med at ytterst få produsenter har vært i stand til å tilby bra nok grafikk. Spill har heller aldri vært noe satsningsområde for produsenter av grafikkbrikkesett for bærbare PCer. S3 har bestemt seg for å forandre på dette, og tilbyr nå to versjoner av sin Savage-prosessor, tilpasset det bærbare markedet.

Savage/MX og Savage/IX vil gi deg raskere og mer realistisk 3d-grafikk. S3 lover at spill basert på Quake-motorene nå vil kjøre opptil tre ganger raskere enn det som tidligere var mulig på bærbare PCer. I tillegg vil brikkene bruke mindre strøm enn vanlig, som er et viktig moment i bærbare sammenhenger.

MX og IX-brikkene vil støtte 16 MB RAM, 2x AGP, 32-bits fargedybde og S3TC-teknologien. De er ventet tilgjengelige fjerde kvartal 1999.

S3 har tidligere vært ledende i grafikkprosessor-markedet, både på bærbare og stasjonære plattformer. Firmaet vil nå forsøke å vinne tilbake tapte markedsandeler med sin Savage 4-prosessor for stasjonære maskiner og MX/IX-brikkene. Spørsmålet er om de greier å konkurrere med gigantene på bærbar grafikk: ATI og NeoMagic.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.