Ekte 3D uten spesialbriller

På årets CeBit messe i Hannover kunne Phillips vise frem en LCD-flatskjerm med ekte 3D hvor det ikke er behov for å bruke spesialbrille.

Ekte 3D på LCD-skjerm Foto: Torvald Kvamme
Ekte 3D på LCD-skjerm Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Tro det eller ei. Men vi kunne ved selvsyn se at teknologien virket. Du kan til og med betrakte skjermen fra siden og fremdeles oppleve 3D effekten.

Dessverre er produktet langt fra ferdig. Oppløsningen er alt for dårlig. Vedkommende som demonstrerte skjermen hadde til og med problemer å lese tekst i dialogboksene til demoprogrammet. Så du vil nok bli skuffet hvis du trodde denne teknologien ville havne på ethvert skrivebord i løpet av året.

Teknologien bygger på at et optisk filter legges på en vanlig LCD-skjerm. I kombinasjon med en spesiell programvare kan objekter gjøres tredimensjonale.

Selv om teknologien er ny og uferdig tror Phillips at slike skjermer vil passe for medisinske miljøer, CAD miljøer og selgere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer