Electronic Arts med viktige nyheter

Los Angeles (DinSide Data): The Sims 2 og Black & White 2 er blant spillene giganten Electronic Arts viser bak lukkede dører på E3-messen. Spesielt Black & White 2 imponerer.

Publisert
Sist oppdatert


Hvilket selskap er det som har den mest bråkete og kaotiske standen på E3-messen hvert år? Det er selvsagt Electronic Arts. I år var de mest interessante titlene gjemt fra den vanlige E3-gjesten, det var kun de heldige pressefolkene som fikk sett disse. DinSide fikk blant annet et eksklusivt intervju med en av produsentene av Black & White 2, et spill mange venter på i spenning.

Black & White 2 bygger på den samme ideen som det første spillet, men heldigvis med mange svært interessante forbedringer. Det blir i denne omgang mindre fokus på "micromanagement", noe som etter hvert ble en ganske plagsom del av originalspillet. Det er ikke lenger enkle landsbybeboere du har under din kontroll, det er en mye mer avansert sivilisasjon du har kontroll over. Det betyr at du slipper å måtte konstant sørge for at de har nok mat og byggemateriale.

Det er klart at Black & White 2 går mer i retning av et strategispill, med mer fokus på kriging. Du må skape soldater, utstyre dem og trene dem. Det er samtidig viktig med magiske evner, så utviklerne har lagt til mange nye formler du kan bruke både offensivt og defensivt. Disse varierer fra vanlige ild- eller vannangrep, til mye mer avanserte saker. Vi fikk se et kvinnelig gjenferd trollbinde fiendtlige soldater, slik at de mistet konsentrasjonen fullstendig. Det gav oss sjansen til å angripe dem fra alle retninger.

En liten del av EAs kjempestand
En liten del av EAs kjempestand Vis mer


Vi fikk se noen meget kreative løsninger, for eksempel er det mulig å få dine soldater til å følge ett bestemt objekt, som for eksempel en stein. Du, som gud, kan løfte steinen og bruke den til å knuse en mur, og soldatene løper automatisk gjennom hullet for å komme seg inn i den fiendtlige byen.

Det virket i det hele tatt som om det blir lagt inn svært mye arbeid for å gjøre spillet mest mulig fleksibelt. Det er alltid flere løsninger, enten du er slem eller snill gud.

Skapninger (creatures) er selvsagt også på plass, og mer detaljerte enn noensinne. Avhengig av om skapningen er slem eller snill vil dennes utseende forandre seg dramatisk. Det er også godt synlig om skapninger er fete eller veltrente, om håret er langt eller kort. Grafisk sett er det blitt gjort svært mange forbedringer, og vi ble meget imponert. Den kunstige intelligensen blir også betydelig forbedret.

Det ser ut til at utviklerne av Black & White 2 virkelig hørte på kritikerne, og lager nå et spill som er mye mer komplett. Dessverre er ikke utgivelsesdatoen fastsatt, men vi gleder oss uansett.

Sims 2 til nye høyder

SSX 3
SSX 3 Vis mer


Det bestselgende spillet i historien får nå en oppfølger, etter uttalige utvidelsespakker. Sims 2 er i grunn mer av det samme, men med flere viktige forbedringer. For det første er grafikken mye, mye bedre, med svært detaljerte personer og omgivelser. Det ser virkelig pent ut.

Når det gjelder spillbarheten, er det naturligvis også flere nyheter på lager. Først og fremst blir personene du styrer eldre etter som tiden går. Dessuten blir de mye mer påvirket av omgivelsene, og utseendet deres endrer seg. Vi fikk sett to brødre - en av dem velutdannet, godt trent og smart, med draget på damene. Den andre var småfet og asosial, og hadde ikke mye sjangs hos det andre kjønn.

Sjekking er mer viktig enn noensinne, da Sims-innbyggerne kan nå få barn. Ungene vil også overta noen av foreldrenes personlighetstrekk, noe som gjør det viktig å velge riktig partner.

Selv om Sims 2 ikke virket spesielt revolusjonerende, er det fremdeles et sjarmerende og underholdende spill. Utgivelsesdatoen er allerede nå til høsten.

Utover disse fikk vi se spill som Need for Speed: Underground (Fast and Furious i din egen stue, meget bra), Medal of Honor: Rising Sun og et nytt Ringenes Herre-spill som etterlot oss med hørselsproblemer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer