Elegant disk i lommeformat

Den moderne mann trekker ikke fram et elegant sigaretui fra brystlommen for å markere seg, men en minst like elegant portabel harddisk. Vi har testet en snerten AluDisk med både FireWire og USB 2.0

Elegant disk i lommeformat
Publisert
Sist oppdatert

Vi liker apparater som hvor funksjon og design stemmer overens. Unødvendige designdetaljer, som ikke har noen funksjon, trekker som regel inntrykket ned. Men Aludisk fra One Technologies gir et meget elegant førsteinntrykk, og virker samtidig både solid og kompakt.Aludisk er i børstet aluminium, med svarte endestykker i plast. Forsiden er utstyrt med blå lysdiode som ledes i et plastprisme i en stripe over hele fronten. Baksiden har tilkoblinger for USB 2.0 på miniatyrkontakt og FireWire på vanlig 6-pins kontakt. Dessuten er det en ekstra kontakt for strøforsyning, hvis ikke forbindelsen leverer strøm. Dette kan skje på bærbare PCer, f.eks. ved bruk av 4-pins FireWire, eller ved enkelte PCMCIA/CardBus tilleggskort for USB 2.0.

Men i stedet for å bruke en klumpete strømforsyning, som ødelegger portabiliteten, følger det med en liten kabel som plugges inn i PS/2-porten, og "stjeler" strøm fra denne. Det er viderekobling for mus/tastatur og en liten kabelstump som plugges inn i strømforsyningen. Dette er en smart løsning som vi også har sett på lignende produkter, men det er ikke alltid det er standarduststyr. Det følger også med FireWire og USB-kabler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer