Elegant og fleksibel skanner

Hvem har bestemt at en skanner skal ha være en mer eller mindre flat boks på pulten? Hp sin nye Scanjet bryter tvert med denne oppfatningen.

Elegant og fleksibel skanner
Publisert
Sist oppdatert

En bordskanner er vanligvis en liten kasse med lokk som du legger det som skal skannes inn i. Så lukker du lokket og håper at det ikke forskyver seg...

HP har laget en helt annerledes løsning, om i tillegg er svært elegant - du får den som skanneren Scanjet 4600 eller som den komplette løsningen Scanjet 4670.

Som en ramme

Selve skanneren ser ut som en moderne bilderamme i sølvfarget plast, som har glass i A4-størrelse. Den er svært tynn, under en centimeter, men inneholder likevel de samme bevegelige delene mellom glassflatene, som vi kjenner fra tradisjonelle bordskannere.

Elegant og fleksibel skanner


Fordelen med glassplaten er at du ikke behøver å plassere det som skal skannes noe sted. Du bare legger hele skanneren oppå det som skal skannes, og trykker på knappen.
Dermed kan du også skanne alle slags gjenstander som du kan plassere skanneren over. Det kan til og med være et bilde som henger på veggen, siden ledningen er ganske lang...

Det følger også med programvare som gjør det mulig å sette sammen skanninger som må gjøres stykkevis og delt. Det kan f.eks. være en avis, et kart eller en stor bok. Programmet er intelligent og interaktivt og gjør jobben med å sette sammen delene praktisk talt automatisk.

Matchende stativ og dias-adapter

Elegant og fleksibel skanner


HP leverer også Scanjet 4670 som er en mer komplett løsning. I tillegg til selve skanneren inneholder denne en matchende ramme på stativ samt en dias-adapter.

I stativet kan du plassere bilder eller ark som skal skannes i størrelse opp til A4 mot glassplaten. Så er det bare å sette skanneren nedi stativet og begynne skanningen.
Så kan skanneren vippes fram mens den står i stativet, og du får grei adkomst til å bytte ut det som skal skannes.

Det finnes også en diasadapter som skanner innrammede dias. Denne monteres på baksiden av skanneren og har egen bakgrunnsbelysning for diasen.

Mye vil ha mer

Vi syntes skanneren var så lekker og praktisk at vi umiddelbart begynte å fantasere om en batteridrevet utgave av skanneren med innebygd minnekort, som vi kunne ta med hvor som helst og skanne alt som hang eller lå tilgjengelig...

Men virkeligheten består av en strømforsyning og en USB-kabel, som møtes i en overgang slik at det bare er en enkelt kabel som går til en skjøtekontakt på ledningen som komme fra selve skanneren. Denne sitter fast i hjørnet på skanneren, det er ingen kontakter på denne, bare den løse ledningsstumpen.

Skannerne støtter HiSpeed USB 2.0.

Prisen er henholdsvis 1 795 og 2 295 kroner inkl mva.

Begge modellene vil være i salg i begynnelsen av oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer