Elendig webgrafikk

Et av de viktigste salgsargumentene for PhotoDraw2000, er at det er tilrettelagt for å produsere webgrafikk. Store deler av manualen og hjelpeprogrammene skal hjelpe relativt uerfarne brukere med å komme i gang. Men PhotoDraw skuffer stort der det loves mest. Og overrasker der det er lite lovnader.

Publisert

Hjelpeprogrammene lar deg ta i bruk grafikk som er lite avansert, og etter min mening svært uestetisk. Underlige kombinasjoner av solskinn på Hawaii, fisker med sofastoffmønster og rundinger med solnedgang i Ville Vesten er langt fra profesjonell webgrafikk. Det er ille at denne grafikken faktisk er lite attraktiv, men enda verre blir det når denne grafikken kombinerer elementer som enhver seriøs webprodusent vil holde adskilt, som forgrunn og bakgrunn. Resultatet blir at sidene dine enten blir så tunge at ingen gidder å laste dem ned, eller at du må komprimere dem så kraftig at alle de myke overgangene mellom farger og alle de glade fargeskalaene som er brukt i PhotoDraw blir redusert til grovtegnet fargeløshet.

Unyttige hjelpeprogrammer

Du trenger heller ikke hjelpeprogrammene i PhotoDraw. Det du får hjelp til er så enkelt å gjøre fra bunnen likevel. Da får du også større muligheter, og kan skape noe som ikke bare er individuelt, men også pent. PhotoDraw er likevel et nyttig program for produsenter av webgrafikk, fordi det har en rekke funksjoner som er ganske kraftige og enkle å bruke. Rådet blir derfor: Glem alle hjelpeprogrammene, og sett igang med vanlig bruk av PhotoDraw.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.