Elitegroup Desknote A901

Denne bærbare PCen skiller seg fra de andre på flere områder. Den er først og fremst rimelig, pen å se på, og har et meget høyt utstyrsnivå prisen tatt i betraktning. Men den leveres uten batteri.

Publisert

En bærbar PC uten plass til batteri virker kanskje merkelig, men så er da dette ikke noen vanlig bærbar PC, selv om det kan virke slik ved første øyekast. Desknote er nemlig noe så uvanlig som en krysning mellom bærbar- og stasjonær PC-teknologi, i følge den taiwanske produsenten. Formålet er å gi ytelse, tilkoblingsmuligheter og funksjonalitet som du forventer av stasjonære PCer. "Desktop-erstatter" er betegnelsen produsenten selv har valgt å bruke. Vår test avslørte derimot at det er en sannhet med modifikasjoner.

Det beste fra to verdener?

Ved å fjerne batteriet og ved å bruke komponenter fra vanlige PCer (for eksempel standard PC-prosessor), har prisene på produktene i DeskNote-familien blitt behagelige.

Desknote A901, som vi har testet, koster 10.995 inkl mva. For denne prisen får du en PC med et moteriktig design, en god og klar 14,1" aktiv LCD-skjerm, 1.1 GHz Celeron-prosessor, DVD-spiller, 256 MB minne og 10 GB harddisk. I tillegg får du en rekke tilkoblingsmuligheter, blant annet 2x PCMCIA, 4 stk USB-porter(!), S-Video, IrDA, 10/100 Mbit nettverk og V90-modem. Både parallell- og seriell-porter finnes også, og disse kan tildekkes av et praktisk støvdeksel i gummi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer