Elitegroup Green 551

Det er en ordentlig lekkerbisken av en Centrino-maskin Multicom har sendt oss. Den har et robust ytre, stor skjerm og flott ytelse, og ikke minst - en fin pris.

Elitegroup Green 551
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være mange penger å spare dersom du styrer unna de kjente merkene når du skal kjøpe bærbar PC. Ofte er maskinene bygd på de samme fabrikkene som de kjente merkene, og innmaten er ofte den samme.

Ingen nykommer

Elitegroup er kanskje ikke veldig godt kjent her hjemme, men faktum er at den er bygd av en av de aller største produsentene av bærbare PCer. Vi har tidligere testet to maskiner fra Elitegroup, den siste var en såkalt desktop-erstatter, basert på stasjonær teknlogi, som vi slo fast bød på svært mye PC for pengene. Les testen av Green 732 her.

Nå er også Elitegroup på banen med en PC basert på Intel Centrino, og den bærer navnet Green 551. Maskinen er godt utstyrt – blant annet med en 1,4 GHz Pentium M-prosessor, 512 MB minne (maks 1 GB), 40 GB harddisk, kombinert DVD-leser/CD-brenner, 15” skjerm med høy oppløsning (1400x1050 punkter), og selvsagt trådløst nettverk (WLAN). Grafikkbrikken er dessuten den kraftigste på markedet, ATI Mobility Radeon 9000 (64 MB).

Skjermen har brukbar lysstyrke, og klarer seg bra under de fleste forhold. Vi synes oppløsningen er perfekt for denne skjermstørrelsen. Hvis du synes skriften blir for liten, kan den forstørres ved hjelp av funksjoner i operativsystemet. Vi oppdaget et mørkt felt til høyre på skjermen, som mest sannsynlig er en feil knyttet til vårt testeksemplar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer