Starlink

Elon Musks satelittnett tilgjengelig i Norge

Åpnet opp for dem som bor lengst sør.

FLYTTBAR: Satelittmottakeren til Starlink monteres på hustaket eller i stativ på bakken - og betaler du ekstra kan du ta den med deg og bruke den i praksis hvor som helst . Foto: Starlink
FLYTTBAR: Satelittmottakeren til Starlink monteres på hustaket eller i stativ på bakken - og betaler du ekstra kan du ta den med deg og bruke den i praksis hvor som helst . Foto: Starlink Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Starlink, satelittnettet fra det Elon Musk-eide romfartsselskapet SpaceX, er nå tilgjengelig for bestilling i den sørligste delen av landet.

Sørlandet først ut

Da vi skrev om at Starlink skulle komme til Norge tidligere i år, trodde man at det ikke ville være klart før 2023. Men nå er det mulig å bestille utstyr, melder Tek.no.

Riktignok er det kun nordmenn som bør lengst sør i landet som får tilgang først. Resten av landet må vente til 2023, ifølge dekningskartet til Starlink.

Prisen ser ut til å være drøye 6000 kroner for oppkoblingsutstyr, som er en liten parabolantenne med stativ, strømforsyning og en WiFi-ruter. I tillegg kommer det en fast månedspris på 1049 kroner, ifølge Tek.no.

Som standard er abonnementet låst til én fast lokasjon, men det er mulig å ta med seg utstyret for 240 kroner ekstra i måneden.

Dette er Starlink

Starlink frir spesielt til dem som bor i mer grisgrendte strøk, med begrensede muligheter for fiberlinje eller god mobildekning.

I skrivende stund har Starlink drøye 2000 satellitter i bane rundt jorden. SpaceX har ambisjoner om over 30 000 av dem dersom det godkjennes av Den internasjonale telekommunikasjonsunion (FN-organ), slik at de kan tilby internettdekning over hele kloden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer