Elsa Erazor II AGP

Erazor II fra den tyske produsenten Elsa er det første Riva TNT-kortet DinSide har testet. Vi har hørt mange godord om brikken, og det viser seg at det meste er sant. Dette er foreløpig det beste kortet i vår løpende test av grafikkort.

Publisert

Kortet mottok vi sammen med en rekke andre Elsa-kort, og inne i esken fant vi én CD med drivere til alle produktene. Vanligvis selges kortet med to spill i fullversjon, Need for Speed III og Recoil.

Sammen med driverne følger det med et program som lar deg stille inn diverse egenskaper som farge, lysstyrke o.l. Det følger også med en rekke andre programmer som MPEG-dekoder, Microsoft Netmeeting, diverse vedlikeholdsprogrammer og mye reklamemateriell.

Kortet støtter både OpenGL og Direct3D-standarder, og driverne er optimalisert for DirectX 6.

Kortet er ikke basert på Nvidia sitt referanse-design, og produsentene har blant annet valgt å bruke raskere SGRAM i stedet for SDRAM

2D-ytelse

På dette testpunktet plasserer Erazor-kortet seg i teten: vanlig Windows-ytelse er like bra som på Matrox Millennium G200. Selv om Banshee- og Number Nine-kortene får bedre resultater, er forskjellen minimal.

Når det gjelder tyngre grafikkapplikasjoner, er ytelsen også blant de beste. G200-kortet er det desidert beste på dette testpunktet, men i vanlig bruk er likevel forskjellen mellom disse to kortene nesten ikke merkbar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer