Elsa Erazor III

Neste TNT2-kort i vår test kommer fra den tyske produsenten Elsa. Kortet havner mellom 16MB- og 32MB Ultra-versjonene av brikken, og er foreløpig det dyreste av TNT2-kortene vi har fått. Til gjengjeld får du en del ekstra funksjoner.

Publisert

Elas Erazor III skiller seg ved første øyekast ganske mye fra det vanlige TNT2-designet. Man legger fort merke til en video-inn/utgang, og i esken ligger det en samling kabler for tilkobling av videoutstyr. Dette kortet har nemlig opptaks- og avspillingsmuligheter for video. I tillegg har det 32 MB RAM, men klokkehastigheten er lavere enn Ultra-utgavene (125 MHz på prosessoren og 155 MHz på minnet).

Vi installerte kortet og driverne. Etter å ha kjørt i gang noen spill, merket vi at bildet var nokså uvanlig – grunnen til det var at 3D-briller-støtten var skrudd på. 3D-brillene følger med i noen utgaver av kortet, men ikke i vårt testeksemplar. For å få sammenlignbare testresultater lastet vi ned de nyeste referansedriverne fra NVIDIA, versjon 1.88. De opprinnelige driverne fra Elsa inkluderer imidlertid en del justeringsmuligheter for 3D, men ingen innebygde overklokkingsmuligheter.

3D-resultatene

I og med at dette kortet er klokket lavere enn 4134>Creatives 3D Blaster, er det også tregere på spill. På Quake II er det merkbart forskjell i høye oppløsninger, i 1074x768 var Elsa over 10 fps tregere enn Creative. Forskjellene øker i takt med fargedybden, og er enda mer merkbare i 32 bits-modus.Også i Direct3D går det tregere. Generelt sett er bildekvaliteten like ypperlig som på andre TNT2-kort, med ytelsesmessig går det tregere. Resultatene ligner derimot veldig mye på Voodoo 3.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.