Eltax DVD Receiver DR-109

Eltax DVD Receiver DR-109 er både DVD-spiller, surroundforsterker og RDS-radio. Med en prislapp på rundt 1.500 kroner måtte den selvfølgelig sjekkes ut. Grisebillig eller bare rusk og rask?

Publisert
Sist oppdatert

Det er Komplett.no som selger den billige alt-i-ett-løsningen, som kommer fra den danske produsenten Eltax, som kanskje er mest kjent for sine rimelige og gode høyttalere.

Eltax DVD Receiver DR-109


DVD Receiver DR-109 er en pen spiller med finish i sølv og speil. Tall og bokstaver i LCDen er blå, det samme er lyset som omkranser volumkontrollen. Dette gir en stilig effekt, men lyset er imidlertid meget skarpt, noe som kan være sjenerende dersom du plasserer spilleren for nært TV-skjermen.

Forsterkerdelen yter 5 x 50 watt + 1 x 80 watt (til sub). Det skulle holde til de fleste lydformål til stuebruk. Radioen har både AM og FM-støtte med RDS-funksjon, og informasjon fra radiokanalene ruller over displayet. Du kan forhåndsinnstille kanaler, men instruksene i den medfølgende bruksanvisningen om manuell forhåndsinnstilling viste seg å feilaktig. Du blir bedt å om trykke på MEMO-knappen på fjernkontrollen, men det nærmeste du kommer MEMO er MONO, og det er som kjent noe helt annet.

Etter mye prøving og feiling fant vi til slutt ut at MEMO-knappen skjulte seg bak bakoverspoleknappen, og da gikk resten som en lek.

Klikk for stort bilde.
Klikk for stort bilde. Vis mer

For øvrig er fjernkontrollen oversiktlig, og informasjonen på TV-skjermen blir aldri uforståelig.


Tar det meste

DVD-spilleren leser langt mer enn DVD-plater. Brenn for eksempel JPG, MP3, MPG-videklipp (MPEG1 og 2) til en CD eller DVD-plate, og DR-109 spiller/viser innholdet for deg. De eneste problemene vi støtte på under vår lille test var knyttet til platene som ble brukt. DR-109 er nemlig litt kresen på disse, og både Verbatim og SmartBuy DVD+R-plater måtte brennes på 1x for at spilleren skulle godta dem. Vi opplevde ingen problemer med CDR og CDRW-plater, og original-DVDer og musikk-CDer ble spilt uten problemer.

Her finner du de tekniske detaljene

Vi skulle ønske at mer enn 8 tegn i filnavnene ble vist, MP3 inkludert. Men dette kan vi uansett leve med.

Bildekvaliteten var upåklagelig, og helt super for vanlig TV-bruk. Sammenlignet med rene DVD-spillere i samme prisklasse, duger DR-109 i massevis. Lyddelen opplevdes også som helt OK.

Tar plass likevel

Det kan derimot være verdt å merke seg at spilleren er nesten like dyp som den er bred (40 cm dyp, 41 cm bred), og det er sikkert flere enn oss som har en stereobenk som ikke er dyp nok. I tillegg må du regne et par-tre cm til kontakter og ledninger.

Konklusjon

Her får du mye for pengene, ingen tvil om det. Spilleren egner seg for deg som ønsker en rimelig og plassbesparende hjemmekino-løsning. Den er ikke uten lyter, men er en løsning som for den store massen må betegnes som mer enn god nok.

Norsk distributør er Norek, og spilleren selges til forbrukermarkedet gjennom komplett.no. Prisen er i skrivende stund 1.542 kroner, og da er momsen inkludert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer